Sommerferie i Køge – 8 ting du kan lave med dine børn

Selvom vejret måske ikke lige er det mest sommeragtige, så er det ganske vist! Skolernes sommeferie startede i fredags og de næste mange uger vrimler det med ferieramte børn og deres forældre. Hvis man bor i Køge eller opland – eller skal på ferie i den dejlige by – så kommer her en lille guide til hvad man kan bruge sin sommerferie til i Køge

1. Mærk historiens bølgebrus på Køge Museum

Køge Museum åbnede i sidste weekend efter at have være lukket i over et år i forbindelse med en gennemgribende renovering.På Køge museum er de teksttunge plancher og de overfyldte udstillingsmontrer forsvundet til fordel for en iPad som bruges til at lytte sig vej gennem udstillingen. Det betyder at selv børn som ikke kan læse får et super museumsbesøg.

Hovedudstillingen på museet er fortællingen om det svenske overraskelsesangreb på den danske flåde i oktober 1710, og i særdeleshed Ivar Huitfeldts skib Dannebroge, hvis skæbne man følger set gennem øjnene på to børn, krudtbrødrene. Der er kaffe/te/varm kakao som man kan købe og tage med rundt og loftet er indrettet med hængekøjer hvor man kan ligge og udforske Køges historie.

Når børnene har brug for at røre sig kan man gå ud i museumshaven hvor der er bygget en ny, stor klatrelegeplads.IMG_2489

Tjek Køge Museums hjemmeside for åbningstider og priser.

2. Kjøge Miniby

Har du lyst til at føle dig som Gulliver i Lilleputland er Kjøge Miniby bestemt et besøg værd. Kjøge Miniby er bygget op af tro kopier af de huser der var i Køge omkring 1865 – blot er de i størrelsesforholdet 1:10. Under besøget kan man gå på opdagelse i de arbejdende værksteder og f.eks. se hvordan tegl i ministørrelse bliver formet og brændt. Pt. består byen af omkring 472 bygninger. Kjøge Miniby har jubilæum i år, og derfor løber der en konkurrence helt frem til d. 21. august hvor der er forskellige præmier på højkant. Læs mere om konkurrencen her.

MinibyMan er velkommen til at medbringe sin madkurv for der er sat borde og bænke op som man frit kan benytte.

Læs mere om Kjøge Miniby, åbningstider m.m.

3. Hop en tur i bølgen blå

Nordstranden 1000x200 juli 058Selvom vejret måske ikke lige nu lokker til vandpjaskeri i strandkanten, så kan det jo være at sommeren viser sig fra sin varmere side lige om lidt. Når det sker, og der bliver behov for at afkøle sig i havet, så tilbyder Køge flere børnevenlige strande med dejlig sandbund og lavt vand. Ideelt for små børn. Du kan vælge mellem to badestrande; Nordre Strand ved Køge Marina i det nordlige Køge og Søndre Strand.  Begge strande har fået gevaldige ansigtsløft i løbet af vinteren og har fået endnu bredere strande og flere aktiviteter knyttet til stranden. Ved Søndre Strand kan man f.eks. leje både et samtalekøkken og et mobilt køkken – læs mere om de muligheder her og planlæg en dag med masser af badning efterfulgt af skøn mad tilberedt i det fri.

4. Skattejagt rundt i Køge

Hos VisitKøge (turistkontoret) kan man få udleveret et skattekort, så man kan gå ud og opleve byen på en helt ny måde. Når man har fundet svarene på alle spørgsmål kan man gå tilbage til VisitKøge hvor man så får udleveret en lille præmie.

VisitKøge holder til på Vestergade 1, lige ved Torvet.

5. Se Køge fra oven

En aktivitet der kun er tilgængelig i sommerferien er muligheden for at gå de mange trin op til toppen af Køge Kirkes tårn og nyde den fantastiske udsigt over Køge by og Køge Bugt.

trappe-taarnTårnet er åbent mandag til fredag fra 12-16 i skolernes sommerferie.

6. Sejl en tur på Køge Å – lej en kano hos Det Grønne Hus

Hvad kan være mere fredfyldt end at vugge af sted i en kano i den flimrende skygge fra træerne… I Køge har du muligheden for at leje en kano i hjertet af byen og sejle både ud mod havet og længere ind i landet. Turen i kano varer omkring 1-2 timer, og det er muligt at gå i land flere steder undervejs, så pak en madkurv, eller køb forsyninger i en af Køges mange lækre bagerier og sandwichbutikker. Og nyd så at tempoet bliver sat helt ned i et par timer.

kn_detgrønnehus_kano_P6040026Kanoen kan lejes hos Det Grønne Hus og koster 100 kr. pr.time og inkluderer redningsveste. Læs mere om kanoudlejningen her.

7. Findveji.dk – i Tangmoseskoven ved Køge Marina

Findveji.dk er et gratis tilbud om en anderledes tur i skoven, parken eller byen. Og i Køge findes bl.a. en børnerute i Tangmoseskoven. Tangmoseskoven ligger ovenfor P-pladsen ved Køge Marina – og er derfor et nemt punkt på listen over sommerferieaktiviteter. For hvis man har brug for en pause fra solens stråler kan man kaste sig over den 1,2 km. lange rute som er lavet specifik med henblik på at børn skal kunne gennemføre. Hvis I er meget organiserede kan I downloade og printe et kort her, men hvis I bliver overvældet af lysten til at prøve uden forberedelse – så kan man heldigvis også gøre det hele på telefonen eller iPad. I kommer i gang her.

Se en oversigt over alle findvej-ruter i Køge på denne hjemmeside – og surf også til andre byer og områder i Danmark hvor man kan tage på en anderledes rute gennem naturen eller byen.

8. Bronzestien på Køge Ås – besøg 5 gravhøje

Er man historieinteresseret kan det være at Bronzestien på Køge Ås kunne vække interesse. Kun 700 meter fra Køge Torv ligger Køge Ås, et fredet stykke natur, som blev dannet for 8000 år siden under afsmeltningen af Sjællands iskappe. Åsen indeholder flere interessante gåture, men den nyeste er Bronzestien, som besøger 5 gravhøje der ligger på Åsen. Stien ledsages af skilte, som fortæller den spændende historie fra Bronzealderen i Køges omegn. Denne tur kan være en god ide at tage på cykel, da den er 3,25 km lang og dertil indeholder et start- og slut-sted som er et stykke fra hinanden. Hvis man begiver sig ud på turen er man sikker på at opleve noget smuk natur kombineret med danmarkshistorie under fodsålerne.

Find kort over ruten samt parkeringsanvisninger her – og hvis man har lyst til på forhånd at sætte sig mere ind i rute osv. kan denne brochure med fordel downloades.

Yderligere oplysninger

Besøg VisitKøge for meget mere information om hvad man kan se og gøre i Køge i sommermånederne!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *