Et pust af sommer; stikkelsbærsyltetøj i marts

Min kasse med tomme sylte-glas er efterhånden blevet overfyldt, og det betyder som regel at vi er ved at løbe tør for syltetøj. Ingen af delene går selvfølgelig, så jeg gik fluks i gang med at få lavet noget syltetøj.

I dag faldt valget på syltetøj lavet af grønne stikkelsbær, som jeg har til overflod i fryseren. Det skulle være “med et twist”, så jeg valgte at komme syltet ingefær i. Det har jeg ikke prøvet før, men mon ikke de to ting klæder hinanden godt?

Det skal du bruge til stikkelsbærsyltetøj:

1,2 kg stikkelsbær, gerne fra frost

800 gram sukker (eller efter smag)

4 stk syltet ingefær

1 spsk lage fra ingefæren

Rød melanin og atamon til tykning og konservering

Hvordan gjorde jeg?

image

Put de frosne bær op i en stor gryde

image

Hak den syltede ingefær så fint – eller groft – som du ønsker.

image

Put sukker og ingefær op til stikkelsbærene, bland det let sammen og tændt på lavt blus. Det lave blus er for at bærrene ikke brænder på.

image

Kog massen op, indtil bærrene er bløde, sukkeret smeltet og det har en god farve. Smag syltetøjet til – se evt. Tips nedenfor. Jævn det derefter med rød melatin, følg anvisningen på pakken.

image

Hæld syltetøjet på rene glas, og luk stramt til. Vedr. rene glas, se Tips nedenfor.

Nu har du lækkert syltetøj til dit morgenbrød, yoghurt, dessert… – Velbekomme :)

Syltetips

Er mit syltetøj sødt nok? Når noget er varmt, så smager det altid mere sødt end når det er koldt, så det er tænkeligt at syltetøjet skal have et skud sukker mere før du er tilfreds med smagen. Med mindre du foretrækker det syrligt, selvfølgelig.

Konsistens – er et spørgsmål om smag og behag. Hvis du synes det er for tyndt, så put mere rød melatin i.

Forberedelse af glas. Varm dem i ovnen i 10 minutter ved 100 grader og hæld syltetøj i mens glassene er varme. En anden mulighed er at skylle kolde glas med atamon (en smule hældes rundt i glassene, det overskydende hældes.  over i det næste glas, osv.). Herefter fyldes med syltetøj.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.