Pooltid er både leg og læring

Mor, er der pool…?

Begge børn har gået til svømning siden de var babyer, så der var, som ventet, kun gensynsglæde med det våde element da vi ankom til første hotel.

Og hvis der var noget vi fik bekræftet på vores tur, så var det, at en pool på hotellet er lig med endeløse timer af underholdning for vores børn. Rent faktisk forstod vi ikke helt hvordan de kunne holde ud at bade så meget, men det er åbenbart noget børn bare kan!

DSC_0164 IMG_0034 DSC_0170

Med eller uden børnepool?

Hoteller med børnepool synes jeg altid er at foretrække, det giver både børn og voksne noget frihed at man er sikker på at børnene kan bunde. Ikke at det fritager forældrene for at holde øje med børnene, men mere fordi man så ved, at børnene på relativt sikker grund kan kaste sig ud i flere eksperimenter.

IMG_0034

Til steder uden børnepool havde vi købt en badering til hver af L og V, for så kunne hele familien bade på samme tid. L vænnede sig til baderingen med det samme, mens det for V på 3 1/2 tog lidt længere tid at blive komfortabel med ikke at røre bunden med fødderne. Men da først han var det, så var der nærmest ingen grænser for eksperimenterne i vandet.DSC_0463_2

Læring i poolen

Når nu børnene brugte så meget tid i poolen benyttede vi tiden til at proppe lidt svømmelæring ind.

Poolen blev derfor også brugt til at øve både snorkelmaske og svømmefødder, samt til at afprøve hvorledes en redningsvest fungerer og hvordan man skal (prøve at) reagere hvis man falder i vandet. Det var en lærerig oplevelse for såvel forældre som børn, idet vi oplevede både panik og total ro.

DSCN0972

IMG_9926

Det bedste at opleve var dog hvordan de begge to så småt begyndte at svømme. L var først ude med eksperimentet og hun blev helt god til det i løbet af ferien. Særligt opholdet på Koh Kood i Thailand gjorde underværker, og hun kunne ved afrejse derfra svømme omkring 20 meter med hovedet skiftevis over og under vand. V tog længere tilløb, og havde brugt badering både i børne- og voksendelen af poolen, men pludselig en dag spurgte han hvordan man svømmede; om det bare var at plaske med arme og ben. Det bekræftede vi, hvorefter han smed baderingen og kastede sig ud i det. Til vores store glæde (og også overraskelse) var det slet ikke vanskeligt for ham. Det må have været en kæmpe oplevelse for ham!IMG_0173

Yderligere info

Gode hoteller med børnepool som vi besøgte på ferien

Anantara Riverside Resort and Spa, Bangkok

Koh Kood Beach Resort, Koh Kood

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.