Mød Thomas Tog – St. Bededagsferie på Danmarks Jernbanemuseum

Har I børn der er bidt af Thomas Tog? Så skal I spidse ører (eller – øjne…) for i Bededagsferien kan I opleve lige netop ham og nogle af hans venner i levende live. Og man behøver ikke tage længere væk end Danmarks Jernbanemuseum i Odense!

I år (2017) kan I besøge ham fra d. 11. – 14. maj.

En gang om året rejser Thomas Tog nemlig fra England (eller: øen Sodor) til Danmark for at tilbringe Bededagsferien i på jernbanemuseet i Odense. Kontrolchefen er der også, sammen med bl.a. kranen Cranky og flere andre tog.

Vi har været afsted to gange, og med stor succes for begge børn (dreng såvel som pige). Der er planlagt masser af aktiviteter for børn og voksne.


Hovedtilløbsstykket er nok køreturen med Thomas Tog på museets egen banestrækning. Det tager 10 minutter for en tur. Man kan også se toget få vand og “lakridser” (kul).

Derudover kan man køre med minitog rundt på jernbanemuseets udendørsareal, få Thomas Tog-tatoveringer, lege i et kæmpe legeområde, spille computer med togspil – og meget, meget mere.

Jernbanemuseets normale udstilling er selvfølgelig også åben, så man kan få set på de mange smukke gamle damplokomotiver. De er enorme!

Tip! Hvis ens børn er lidt lydfølsomme kan det være en super ide at tage høreværn med. Vores søn er ikke begejstret for høje lyde, men med et høreværn på var han helt klar til at møde Thomas Tog.

Når man er blevet helt mæt af at køre med tog og se på tog, så er der én ting tilbage. Nemlig butikken. Og til lejligheden er der stillet en hel Thomas Tog butik op, hvor man kan købe ting man ellers ikke ser i Danmark. Det er ikke billigt, men udvalget er enormt.


Og når man kommer hjem i seng, så er det godt at man kan sove med sin nyindkøbte Cranky!

Yderligere info

I år besøger Thomas Tog Jernbanemuseet fra d. 11/5-14/5. Der er åbent fra kl. 9-16 hver dag.

Læs mere om programmet her og køb eventuelt dine billetter online. Køber du billetter online kan du komme ind allerede fra kl. 8:30.

Tip! Det kan godt betale sig at komme i god tid. Arrangementet er et tilløbsstykke, og der bliver sort af mennesker. F.eks. er det ikke unormalt at stå i kø i 30 min for at få en tur med minitoget. Heldigvis er der sørget for ekstra parkeringspladser rundt omkring.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.