Nem klippe-klistre aktivitet til påskedagene

Der er ingen der siger at man nødvendigvis skal uden for hjemmets fire vægge for at lave nogle nye og sjove ting med sine børn. Man kan også kaste sig ud i at være “krea” derhjemme – til stor fornøjelse for både børn og voksne.

Denne aktivitet fandt jeg da jeg surfede rundt efter små aktiviteter at lave sammen med børnene. Den hedder Spring Flower Suncatcher og jeg fandt den hos No time for flash cards, en spændende blog med masser af aktiviteter rettet mod børn i forskellige aldre. Det er nok ikke sidste gang jeg vender tilbage den blog hvis jeg savner en lille kreativ hyggeting. Der er noget for enhver smag.

Du kan ret hurtigt komme i gang med aktiviteten da man skal bruge remedier som man som sædvanligvis har derhjemme – for mit vedkommende dog undtagen selvklæbende bogbind, som vi måtte ned i den nærmeste bog-biks efter. Men da først det var på plads havde vi grejet til at gå i gang.

Grejet du skal bruge er pap eller kraftigt papir i valgfri farver, selvklæbende folie, pallietter eller andet pynt, saks, blyant og fri fantasi!

IMG_0909_2

Vi havde masser af pallietter som vi har købt i en Tigerbutik engang. Måske lidt store, men det skulle vise sig at gå fint!

IMG_0905_2

Bedste free style blomst. For oven er der tegnet dobbelt for det skal klippes ud og fyldes med selvklæbende bogbind og pallietter.

Alt efter hvor gamle dine børn er vil de kunne deltage i aktiviteten på forskellige niveauer.V, som snart er 4 år, ville gerne klippe selv men bad om hjælp efter et stykke tid. L, som snart er 6 år, fik lidt hjælp til den første blomst, men klarede stort set det hele selv ved blomst nummer to.

IMG_0908 IMG_0906

IMG_0914

Når blomsten er klippet ud skal den limes på det selklæbende folie. Det tog mig 100 år at få bagsiden af, men lidt mere fingersnilde mennesker er nok hurtigere til det! Heldigvis klistrer folien ikke meget, så jeg oplevede ikke at sidde med folie alle vegne bagefter.

IMG_0915_2

For at få det pænt rundt om kanterne klippede vi den overskydende folie af, det kunne L godt selv klare mens V fik hjælp.

IMG_0912

Så var det tid til at pynte blomsterne. Der blev gået til den med pynten, og det var nogle meget fine resultater der blev frembragt.IMG_0916 Nu er der måske nogen der tænker, at blomster ikke har så meget med påske at gøre – men heldigvis kan du jo selv bestemme hvordan dine forme skal laves. Jeg lavede selv et påskeæg som min datter pyntede for mig – og huskede endda at skrive “mor” på – for det var jo mig der havde klippet den – søde væsen!

IMG_0917_2

Vi satte pynten op i vinduet hvor den vil se pæn ud både indefra og udefra fordi der jo ikke er nogen egentlig for- og bagside på dem. Vi vendte den selvklæbende del af folien mod vinduet og brugte således den frie folie som “lim”. Og her hænger de stadig fint et døgn efter at være blevet sat op.

IMG_0918

Desværre var det virkelig gråvejr da vi satte pynten op i vinduet, men I får forhåbentlig ideen, og i dag hvor solen har skinnet ser det rigtig fint ud.

Det smarte ved denne aktivitet er jo, at man kan klippe lige præcis den form man har lyst til. Så til jul kan du klippe f.eks. juletræer, julehjerter og snemænd, mens du til Halloween måske vil pynte op med græskar. Mulighederne er uendelige!

Kommentarer (2)

  1. Pingback: Hjemmelavet modellervoks - en hurtig og hyggelig aktivitet | Vores eventyr...

  2. Pingback: Påskeferie - 10 aktiviteter og sysler til familien | Vores eventyr...

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.