På efterårsferie i Estland – oplev Tallinn med Vores eventyr på farten

Fredag d. 11. oktober 2019 Kbh->Tallin, Estland

Nu sidder vi her i vores dejlige lejlighed og lader roen falde over os. Lejligheden ligger helt utrolig centralt i Tallinn – lige midt i den gamle bydel. Ungerne har tændt for fjerneren – og vi kan se Ramasjang via smart TV – åh det er smart!

Vi har haft en lang dag – men dog mindre stressramt end normalt når vi rejser. Det skyldes flere ting:

  1. Vi havde pakket aftenen før – omtrent 90% var klaret, YAY
  2. Vi tog afsted hjemmefra mere end tre timer før vi skulle lette
  3. Vi havde tjekket ind på forhånd – for fem dage siden!

Da vi flyver med lavprisselskab (Air Baltic) havde vi kun købt ét stk. indtjekket bagage, og det forløb sådan set også fint nok. Altså når man lige ser bort fra yngstebarnet som ikke kunne forstå hvorfor HANS kuffert ikke skulle op på båndet. Det resulterede i det første (af flere…) – elsker I ikke bare skrigende børn som man ikke kan få til at stoppe igen? Nå ikke… Lokkemaden for at få ham på andre tanker var rulletrappen op til sikkerhedstjekket, og det hjalp heldigvis.

I lufthavnen besøgte vi det ny(ere) legeområde – men helt ærligt! Nogen har tænkt at det var smart at lægge det udendørs rygeområde lige ved siden af. Med det resultat at der lugter af røg og at det trækker fordi dørene hele tiden går op og i. Det er altså en ommer, CPH Airport!

Ankommet i Estland

Flyveturen gik fint, og vi landede kort før kl. 16. Vores yngste har jo gået og spurgt hvornår vi kom til Tallinn, så da vi så var fremme tænkte vi, at nu ville han synes det var fedt. Stor var overraskelsen (ikke) da han IKKE syntes det var fedt at komme til Tallinn – heller ikke selvom vi nærmest kastede os ind i en sporvogn så snart vi havde forladt flyet. Nu ville han ikke længere til Tallinn, nu ville han hjem! Oh no!

Under relativt god ro og orden fandt vi frem til der hvor vi skulle hente nøglerne – og mr. A brugte stemmen i så rigeligt et omfang at receptionspersonalet stak ham en æske chokolader for at få ham til at holde mund. Ret pinligt for os – men det virkede!

Fremme i lejligheden gik det faktisk straks bedre med yngstebarnet. Han har måske haft behov for at komme et sted hen, og ikke føle at han bare strejfer om et sted han slet ikke kender. Det kan man jo egentlig godt forstå. Som voksen – og ældre barn – så ligger det bare implicit at transport på en ferie bare er “derhen hvor vi skal bo det nye sted”. Det skal han selvfølglig lige lære først!

Tallinn

Lejligheden vi bor i er skøn! Ligger lige midt i den gamle bydel, kun få meter fra Rådhuspladsen. Vi taler ca. et minuts gang! Efter lige at have landet lidt i lejligheden gik jagten på aftensmad ind. Det stod hurtigt klart at der nok findes ca 500 spisesteder i Tallinn. Da vi ikke er her i så mange dage når vi ikke dem alle sammen, så der skal jo vælges.

Vi valgte med vilje alle de steder fra der lå på Rådhuspladsen. Maden har sikkert været fin, men måske også overpris-sat og stederne fyldt med turister. Vi faldt i stedet over et lidt spøjst sted der lå nede ad en stejl trappe. Her havde ingen udenlandske turister fundet vejen hen denne fredag aften, men til gengæld sad der nogle letter. Sjov indretning med brokadebetrukne stole, sofaer til at sidde i, og kobberpander hængt op under loftet. Menykortet var sådan OK – måske ikke så interessant – men der var noget pasta til mr. A, og en burger til mr. V.

Da måltidet var ved at slutte talte vi om, at nu skulle vi “hjem” (underforstået til lejligheden). Men lille mr. A begyndte straks at græde, for han ville IKKE hjem (underforstået til Danmark!). Han blev dog hurtigt god igen da vi fik forklaret at vi altså blev i Tallinn lige for nuværende.

Aftenturen sluttede i et regnvådt Tallinn, og med besøg i et yderst velassorteret minisupermarked som ligger utrolig tæt på hvor vi bor. Vi fik lige købt lidt ind til morgenmad – også selvom vi så et par hyggelige morgenmadscaféer tæt på. Selvom de åbner kl. 7 tænkte vi, at første morgen måske var god lige at starte i lejligheden – også selvom cafeerne åbner allerede kl. 7. Selv på en lørdag.

Efter Alle mod 1 på DR fik vi smidt ungerne i seng – og der var hurtigt ro. Vi glæder os vildt meget til at komme igang igen i morgen med at udforske Tallinn. Vejret bliver vist piv-ringe, men så er det godt at Tallinn har Sea Plane Harbour! Dét tjekker vi ud i morgen.

Kommentar (1)

  1. Pingback: Dannebrog og Kiek in de Kök - på eventyr i Tallinn | Vores eventyr...

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.