I det kreative hjørne til julegaverne – et besøg hos Creative Space

Ved et tilfælde faldt jeg over en lillebitte notits i et madblad om Creative Space – et sted i København hvor man kan male på keramik – og få sig en kop kakao eller en cafe latte. Og det var faktisk mere kakaoen den lille notits handlede om, end selve det at male på keramik. Med julen så nært forestående tænkte jeg at det ville være en genial aktivitet for børnene – og måske samtidig få lavet en fin, hjemmelavet julegave til nogen i familien.Creative14

Det anbefales at bestille bord på Creative Space – og da vi havde planer om at besøge stedet en lørdag var det naturligvis det vi gjorde. Man kan ikke bestille bord via mail, men skal i stedet ringe ind. Det sikrer også, at man hurtigt kan finde et tidspunkt der passer begge parter, så det fungerer udmærket. Jeg var måske en anelse bekymret i forhold til at skulle sidde og male på keramik med vores yngste på 41/2 år, men den søde pige i røret forsikrede mig, at de fleste børn som regel syntes det var sjovt at male – og i øvrigt varer hele aktiviteten maksimalt to timer. Så det turde jeg alligevel godt kaste mig ud i!

Creative Space

Creative Space på Frederiksberg

Creative Space ligger i hjertet af Frederiksberg, så det kan tage pusten fra enhver at finde en parkeringsplads sådan en lørdag omkring middag. Vi fandt en tom plads på en villavej i nærheden – og ellers må det anbefales at finde sig et parkeringshus eller tage det offentlige hvis man har mulighed for det. Men da først vi havde parkeret var det heldigvis let nok at finde butikken. Efter at have fået anvist vores bord fik vi lige en kort introduktion til hvordan “man gør” inden vi blev sluppet løs og i første omgang skulle vælge det keramik vi gerne ville male på.

Der er virkelig, virkelig meget keramik at Creative03vælge imellem. Og hvis det man ønsker at male på ikke Creative11lige er til at få øje på – ja, så spørg efter det – det kan meget vel være at de har det på deres lager, for de har ikke plads til at lade det hele stå fremme på hylder.

Når man har fået sin keramik vælger man sine farver – og dem er der også virkelig mange af. Alt efter om man maler en, to eller tre lag på keramikken får man helt forskellige udtryk – fra det lyse til det mørke. Man skal også huske at det færdige resultat bliver glaseret og brændt og det giver en helt anden farve og glans til produktet som man faktisk slet ikke kan forestille sig når man ser sit færdigmalede og rå keramik.

I familien valgte vi vidt forskellige ting. Min datter valgte et stjerneformet fad, min søn en (småkage-)skål, min mand et krus og jeg selv et lille fad formet som et juletræ. Fra andre mænd der har været med på Creative Space hører jeg, at kruset er et typisk mande-valg – hvem kan ikke bruge sig et ekstra kaffekrus??

Creative02

Creative09Og så gik vi ellers i krig med malingen. Ud over de mange slags maling er der også et utal af skabeloner, stempler, pensler mv. – så man virkelig kan skabe lige præcis det udtryk man er ude efter. Nu tror jeg ikke man kan anklage mig for at være specielt kreativ – men blandt nogle af gæsterne var der virkelig nogen der var dygtige. Så dygtige som i “jeg-ville-ønske-jeg-var-bare-halvt-så-dygtig-for-så-ville-det-da-virkelig-ligne-noget”… Men som jeg tidligere har været inde på, så synes jeg ikke det handler om at være perfekt, men om at have det sjovt og være sammen med sine børn. Og børnene hyggede sig virkelig meget – og det viste sig ikke at være et problem for vores yngste at holde koncentrationen i den halvanden time vi brugte på vores små kunstværker.

Creative08

Vi fik hver især malet nogle fine ting – og da familie som kan hænde at læse med herinde kunne være modtagere af nogle af produkterne vil jeg ikke sige hvad der er gaver og hvad der ikke er, men blot vise jer mit juletræsfad før og efter glasering og brænding. Der er mildest talt stor forskel.

Creative10julefad1

Yderligere information

Du finder Creative Space’s hjemmeside lige her for åbningstider m.m. og du kan deltage i løjerne enten på Frederiksberg (tlf. 3379 0072) eller på Østerbro (tlf. 3379 0071).

Sidste chance for at male keramik, hvis det skal være færdigt inden jul, er d. 16/12. Så kan du hente det færdige resultat d. 23/12 efter kl. 12.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.