Efterårsferie på Sjælland – sjove og spændende aktiviteter til familien 2019

Nu er det ferietid igen, for det er nemlig efterårsferie lige om lidt. Det har givet anledning til at gennemgå mine forslag til sjov og spas i efterårsferien for familen. For selvom det er dejligt med efterårsferie og fri fra hverdagens stress og jag, så er der mange forældre der tænker “oh no! Hvad skal vi dog finde på?!?”. Hører DU til blandt disse forældre (velkommen i klubben i øvrigt) eller har du totalt tjek på programmet og mangler bare at fylde et par timer ud hist og pist – ja, så er dette indlæg for dig! Så jeg håber du finder noget der kan inspirere dig og din familie! Der skulle i hvert fald være noget for enhver smag med aktiviteter både ude og inde, og både nord og syd på øen.

Indlægget bliver løbende opdateret frem til efterårsferien når jeg falder over ting som kunne være spændende for børnefamilier.

Historisk køkken på Mosede Fort

Mosede Fort i Greve har også fundet på børnevenlige efterårsferieaktiviteter. I 2019 er det muligt at være med til at lave mad som man gjorde det for 100 år siden. Lær f.eks. hvordan man kan lave mad ved brug af meget lidt energi – f.eks. ved at lave mad i en høkasse!

Derudover er der børnevenlige rundvisninger, hvor man kommer ned i den 100 år gamle kasematbygning hvor diverse lyde (som snorken og bl.a. musik) er med til at give en stemningsfuld oplevelse.

Find yderligere information, åbningstider og priser på Mosede Forts hjemmeside.

Byg en drage af et Roskilde Festival-telt

Ja – du læste rigtigt! Nationalpark Skjoldungernes Land og foreningen Affaldsemperiet inviterer alle interesserede til at komme og bygge deres egen drage. Dragen bliver bygget af kasserede teltduge fra Roskilde Festival – så du kan bruge din efterårsferie på et bæredygtigt islæt. Superfed ide!

Det foregår i weekenden d. 18-20/10 fra kl. 10-14, og man mødes ved Vigen Strandpark i Roskilde.

Tjek også de øvrige aktiviteter som Nationalpark Skjoldungernes Land byder på i løbet af efterårsferien (og oktober i øvrigt)

Halloween i Knuthenborg Dyrepark

Selvom Halloween jo først er d. 31/10, så kan man jo godt markere begivenheden henover 9 dages efterårsferie. Og det er lige hvad de gør i Knuthenborg hvor ALLE udklædte børn mellem 3 og 11 år kommer gratis ind! Og dét er da medvirkende til at tage en god sjat af entreprisen for den spændende park.

Og ud over alle de normale spændende ting i Knuthenborg er der kæmpe halmballelabyrint, spørgelsesjagt, græskarudskæring, myresafari – og meget mere.

Klik forbi deres hjemmeside og dyrk det fede program, tjek priser (for voksne og børn over 11) og åbningstider!

Blåtårns spøgelser – under Christiansborg Slot

Denne efterårsferie kan du komme på spøgelsesjagt i ruinerne under Christiansborg Slot. Eller – du kan komme på jagt SAMMEN med tre forskellige spøgelser – for at finde ud af, om de var skyldige i de anklager der var rejst mod dem – dengang for omkring 400 år siden.

De spøgelser du kan komme på jagt med er Maren Splids, Leonora Christine og adelsmanden Torben Oxe. Det foregår som en opgavejagt med lyde, billeder  og andre beviser hvor du møder tre historiske personer fra 15 og 1600 tallet.

Det lyder vildt spændende, og kan opleves fra d. 12 til d. 20 oktober i København.

Læs mere om oplevelsen her, og tjek billetpriser m.m. ud på Blåtårns Spøgelser.

Trætopklatring på Gavnø Slot

gavno08I august var jeg og min venindes familie afsted på et højtragende eventyr som bragte spænding over feltet –  særligt hvis man (som jeg) lider en smule af skræk for højder når man befinder sig på frit svingende brædder hængt op i reb mellem to træer. Gavnø Go Fly er stedet – og her kan du læse om vores oplevelser.

I anledning af efterårsferien er der tændt op i bålet og der er mulighed for gratis snobrød til alle gæster i hele efterårsferien. Så spænd hjelmen og kast jer ud i trætopklatring

Læs mere om aktiviteterne og book også billet på hjemmesiden.

Kragerup Go Bounce

Hvis du ikke kan lide ideen om at gå rundt på frit svingende brædder i trætopklatring, så kan det være at dig og din familie har mere lyst til at hoppe rundt i trætoppene. Det kan man prøve på Kragerup Gods, der som noget nyt har åbnet en Go Bounce park. Det går i al sin enkelthed ud på at hoppe rundt i nogle store netbaner, som er spændt ud mellem trætoppene. Minimumsalderen er 4 år.

Tjek Go Bounce ud lige her.

Besøg Farmorhuset i Vordingborg

efteraar1Farmorhuset i Vordingborg er det hyggeligste lille sted man kan tænke sig. For efterhånden nogle år siden var jeg afsted med børnene og en kær veninde, og der blev snittet græskarlygter, malet på sten og set på tryllekunstner. Igen i år har Farmor lagt i ovnen til en skøn efterårsferie, så vend bilen mod Vordingborg til nogle skønne, afslappende timer. Nyd også de dejligste pandekager og hjemmelavede syltetøj i den lille cafe. Tag gerne en madpakke med hvis I ved sulten bliver stor.

I år er der mulighed for Spøgelseshus, Troldeteater og en teaterforestilling med Pippi Langstrømpe.

Tjek programmet for uge 42 på Farmorhusets  FaceBookside.

Kør en tur med veterantog

Flere steder kan I opleve at tage en hyggelig tur med veterantog ud i den danske natur. På Vestsjælland er der mulighed for både at køre med damptog og med motoriseret maskine. Ruterne går mellem Høng og Stenlille (og retur), mellem Høng og Gørlev, og mellem Slagelse og Gørlev. Der er masser af afgange at vælge imellem i efterårsferien.

Se her, om ikke der er et tidspunkt der passer jer.

Besøg Danmarks Borgcenter med Gåsetårnet – også i Vordingborg

efteraar2Når nu I alligevel er i Vordingborg, så udvid besøget med et par timer og få et besøg med i det fine Gåsetårn. Husk at købe billet inden I går hen til tårnet, for ellers kan I simpelthen ikke komme ind og op. Tro mig – jeg har selv stået der – og helt forbløffet opdaget at billetter skulle hentes laaangt væk! Udsigten over Vordingborg er ganske dejlig, og læs om den sjove historie bag guldgåsen på toppen af tårnet.

Selvfølgelig er der også ved Borgcentret masser af aktiviteter i anledning af efterårsferien. I år er der forskellige aktiviteter hver dag i uge 42 – f.eks. snitteværksted, pandekager og snobrød over bål og falkoneropvisning. Tjek Borgcentrets hjemmeside for specifikke tidspunkter. Alle dagene er der mulighed for at løse mysteriet om Dronning Bengerds stjålne smykke. En jagt der kræver både snilde og list! Derudover kan man male på sten, knytte armbånd eller bare tegne.

Billetpris for en voksen er 125 kr og for børn 75. Efterårsferiens aktiviteter er inkluderet i entreprisen.

Køge Museum med krudt og kugler

IMG_2501Efterårsferien kan være lig med rusk og regn – og hvad kan være bedre end at fortabe sig i en af Køges allermest spændende historier – nemlig historien om linieskibet Dannebroges forlis i 1710 i en kamp mod den svenske flåde. Jeg har tidligere besøgt museet med vores ældste barn på 6, og det var en ubetinget succes. Læs i detaljer om vores museumsbesøg her, og bliv selv inspireret til et besøg på det nye Køge Museum. Hvis vejret er til det er der en dejlig legeplads i museets gård.

Der er åbent mandag til søndag i efterårsferien fra 10-17, besøg Køge Museums hjemmeside for yderligere oplysninger om billetpriser, udstillinger mv.

Gå en tur i skoven

kastanjeEfterårsfarverne begynder så småt at tage til, og skoven bliver efterårssmuk med gule og røde blade. Tag tøj på der matcher vejret, tag en kurv på armen og begiv jer ud på en dejlig tur i skoven. I kan samle smukke blade, bær, kastanjer – og måske finder I også nogle lækre, spiselige svampe – som f.eks. rørhat og trompetsvamp. Når I kommer hjem kan I lave små kunstværker af naturskattene – og svampene – de kan blive lavet til en skøn sovs eller stuvning. NB! Husk altid en svampebog så du kan verificere at de svampe du finder vitterlig er spiselige, for ja, der findes møg-giftige svampe i Danmark!

Gode steder at gå tur kunne f.eks. være Køge Ås, Gribskov i Nordsjælland, Arresødal Skov i Nordsjælland eller Stevnsbøg Skov ved Sorø.

Besøg Møns Klint Geocenter og oplev Danmarks største vulkanudbrud

moen1Der er  masser af aktiviteter på Møns Klint Geocenter når det er efterårsferie – blandt andet er det muligt at støbe en dinosaurustand, klappe en krokodille, se 3D-film, skære græskar til Halloween, lave en zoo af kastanjedyr og meget mere!  og få en træktur på en islandsk hest.

Udover det udvidede efterårsprogram er der selvfølgelig lejlighed til at besøge Geocentret, bruge klatrebanerne og gå ned (og op igen) af de mange trapper til havet.

Se det fulde efterårsferieprogram på Møns Klint Geocenters hjemmeside og benyt også lejligheden til at købe dine billetter online hvilket kan spare dig for en del penge.

Renæssancefestival ved Kronborg

I denne efterårsferie er der guf for historieinteresserede når Kronborg inviterer sine gæster til Kongens forbandelse – en rejse tilbage renæssancen. Her er det muligt at møde konger og dronninger, hekse og adelsdamer. Derudover er der særomvisninger og kanonsalut to gange dagligt. Selvfølgelig kan man også blive klædt ud som en prins eller en prinsesse og få en renæssance-make over.

Der er åbent fra lørdag d. 12. oktober til d. 20. oktober, alle dage fra 10-17. Det koster 95 kr for voksne – børn under 18 år er GRATIS.

Læs mere om aktiviteterne her og se bl.a. dagenes detaljerede program.

Skovtårnet i Camp Adventure

Benyt jer af efterårsferien og kom en tur op i det smukke timeglasformede tårn som dukker op ud af ingenting nede i Gisselfeldts smukke skove.

Træerne skifter farve i øjeblikket og hvis I fanger tårnet på en klar dag er der garanti for fantastisk udsigt over Sjælland.

Hvis du vil vide lidt mere om hvad er besøg i Skovtårnet går ud på, så læs om dengang Vores Eventyr besøgte stedet.

Der er også mulighed for trætopklatring i Camp Adventure – så hvis I tager madpakken med kan I sagtens bruge en hel dag.

Gå i biografen

Med Køges nye store biograf er der masser af muligheder for at se film når det er efterårsferie. Og der er nu intet så hyggeligt som at sidde i biografens mørke og gnaske popcorn og slik, mens man opslugt følger filmen på det store lærred. Hvis vi skulle i biografen i efterårsferien ville jeg vælge en af disse fire film (eller måske dem alle…)

  1. Den lille afskyelige snemand – en hyggelig film som hele familien kan tage ind og se
  2. Mugge og vejfesten – en Wulffmorgentahler film, som også er tilladt for alle
  3. Toy Story 4 – tænk vi er nået helt til den 4. film i rækken! Tilladt for alle
  4. Gooseboy – endnu en dansk film, også tilladt for alle

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.