Ved Vejs Ende – en udflugt med ishus og strand på Stevns

Hvis der er noget der kan få en iselskende familie som os til at dreje hovedet, så er det et skilt der fortæller om et ishus. Skiltet om Ishuset ved Vejs Ende var ingen undtagelse! Faktisk var jeg så nysgerrig, at jeg fik overtalt min mand til at køre derned en aften, selvom vi godt vidste der var lukket. Jeg har aldrig været ved Vejs Ende, så om ikke andet kunne køreturen derhen jo byde på lidt nyt sceneri.

Ishuset ligger vitterlig ved vejs ende, for vejen går simpelthen ikke længere. Vi var der jo da der var lukket, og stedet så ikke så hyggeligt ud. Men hvem kan bedømme et ishus når det er lukket? Ikke os, i hvert fald. Så dagen efter vendte vi tilbage midt i åbningstiden.

Og nu var der åbent og det så virkelig hyggeligt ud. Udenfor er et lille område sat op med blomster man kan købe, og indenfor var der sat nogle søde borde op så man kunne nyde sin is dér også. Glæden var også stor da vi fandt ud af at det er Hansens is der er i vaflerne. Lækker, lækker is!

Man kan få Gammeldaws is eller Softice, begge til ret rimelige priser, synes jeg. Den gammeldaws kommer med flødeskum (ægte!!) og enten syltetøj eller chokoladesovs. Og så kan man få en kop kaffe til en 10’er. Det hælder man selv op fra en kande der står på et lille bord. Udmærket ordning.

Vi fik vores is, trossede vinden og gik ned til stranden. Stranden er fyldt med flintesten og som sådan ikke særlig badevenlig (i hvert fald ikke i stormvejr…). Det skulle da lige være med undtagelse for svaner, for jeg har aldrig set så mange samlet på et sted før!

L og V gik straks igang med at lege og trossede blæst og iskolde hænder som kun børn kan gøre. De byggede tårne af sten – som dog blev forvandlet til reder som der senere blev ruget på…..! Så vidt jeg ved blev der ikke klækket noget mens vi var der!

Efter en times tid på den vindomsuste strand daffede vi hjemad – helt sikre på at her kommer vi til at komme flere gange i løbet af sommeren.

Yderligere info

Adressen til ishuset er: Kystvejen 356, 4671 Strøby Ladeplads

Du finder deres facebookside lige her!

Kommentar (1)

  1. Pingback: Sommeren er over os - ishuse i og omkring Køge | Vores eventyr...

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.