8 sjove og spændende aktiviteter til din efterårsferie på Sjælland

Nu er det ferietid igen, for det er nemlig efterårsferie lige om lidt. For mange betyder det en uges fri fra hverdagens stress og jag – og mulighed for at tage ud og opleve nye eventyr med familien. For nogen er det en fest – for andre kan det måske være anledning til at man hiver sig lidt i håret fordi man nu selv skal underholde sine kære børn. Derfor iler jeg med 10 forslag til hvad man kan lave i efterårsferien på Sjælland. Håber du finder noget der kan inspirere dig og din familie! Der skulle i hvert fald være noget for enhver smag med aktiviteter både ude og inde, og både nord og syd på øen.

Selv skal jeg desværre arbejde i efterårsferien mens mine børn tager til farmor og farfar i det nordsjællandske – og det er jo et helt lille eventyr i sig selv.

Trætopklatring på Gavnø Slot

gavno08I august var jeg og min venindes familie afsted på et højtragende eventyr som bragte spænding over feltet –  særligt hvis man (som jeg) lider en smule af skræk for højder når man befinder sig på frit svingende brædder hængt op i reb mellem to træer. Gavnø Go Fly er stedet – og her kan du læse om vores oplevelser.

I anledning af efterårsferien er der endnu flere oplevelser på Gavnø Slot – hvor efterårsferien står i troldenes tegn. Så der er skattejagt med præmier, trætopklatring med snobrød – og særlig trolderabat hvis man som barn er klædt ud som trold!

Læs mere om aktiviteterne og book også billet på hjemmesiden.

Besøg Farmorhuset i Vordingborg

efteraar1Farmorhuset i Vordingborg er det hyggeligste lille sted man kan tænke sig. Sidste efterår var jeg afsted med børnene og en kær veninde, og der blev snittet græskarlygter, malet på sten og set på tryllekunstner. Igen i år har Farmor lagt i ovnen til en skøn efterårsferie, så vend bilen mod Vordingborg til nogle skønne, afslappende timer. Nyd også de dejligste pandekager og hjemmelavede syltetøj i den lille cafe. Tag gerne en madpakke med hvis I ved sulten bliver stor.

Tjek programmet for uge 42 på Farmorhusets hjemmeside.

Besøg Danmarks Borgcenter med Gåsetårnet – også i Vordingborg

efteraar2Når nu I alligevel er i Vordingborg, så udvid besøget med et par timer og få et besøg med i det fine Gåsetårn. Husk at købe billet inden I går hen til tårnet, for ellers kan I simpelthen ikke komme ind og op. Tro mig – jeg har selv stået der – og helt forbløffet opdaget at billetter skulle hentes laaangt væk! Udsigten over Vordingborg er ganske dejlig, og læs om den sjove historie bag guldgåsen på toppen af tårnet.

Selvfølgelig er der også ved Borgcentret masser af aktiviteter i anledning af efterårsferien – og med en særlig børnebillet til bare 100 kr får man adgang til at bage snobrød, riste æbler, bygge en båd og en fiskestang, låne en iPad guide OG komme til tops i Gåsetårnet. Disse aktiviteter foregår mellem 10 og 15 hver dag i efterårsferien. Læs om alle de spændende aktiviteter lige her.

Køge Museum

IMG_2501Efterårsferien kan være lig med rusk og regn – og hvad kan være bedre end at fortabe sig i en af Køges allermest spændende historier – nemlig historien om linieskibet Dannebroges forlis i 1710 i en kamp mod den svenske flåde. Jeg har tidligere besøgt museet med vores ældste barn på 6, og det var en ubetinget succes. Læs i detaljer om vores museumsbesøg her, og bliv selv inspireret til et besøg på det nye Køge Museum. Hvis vejret er til det er der en dejlig legeplads i museets gård.

Der er åbent tirsdag til søndag fra 11-17, besøg Køge Museums hjemmeside for yderligere oplysninger om billetpriser, udstillinger mv.

Gå en tur i skoven

kastanjeEfterårsfarverne begynder så småt at tage til, og skoven bliver efterårssmuk med gule og røde blade. Tag tøj på der matcher vejret, tage en kurv på armen og begiv jer ud på en dejlig tur i skoven. I kan samle smukke blade, bær, kastanjer – og måske finder I også nogle lækre, spiselige svampe – som f.eks. rørhat og trompetsvamp. Når I kommer hjem kan I lave små kunstværker af naturskattene – og svampene – de kan blive lavet til en skøn sovs eller stuvning. NB! Husk altid en svampebog så du kan verificere at de svampe du finder vitterlig er spiselige, for ja, der findes møg-giftige svampe i Danmark!

Gode steder at gå tur kunne f.eks. være Køge Ås, Gribskov i Nordsjælland, Arresødal Skov i Nordsjælland eller Stevnsbøg Skov ved Sorø.

Besøg Møns Klint Geocenter og oplev Danmarks største vulkanudbrud

moen1Der er  masser af aktiviteter på Møns Klint Geocenter i efterårsferien – blandt andet er det muligt at støbe en dinosaurustand, klappe en krokodille, se 3D-film og få en træktur på en islandsk hest. Hvis der er flere billetter ledige, så er der tirsdag d. 13. oktober fra 18-21 mulighed for at opleve Møns Klint Geocenter på en helt ny måde. Lyset bliver nemlig slukket på museet, og man kan få en guidet tur rundt på det mørklagte museum.

Se det fulde efterårsferieprogram på Møns Klint Geocenters hjemmeside

Renæssancefestival ved Kronborg

I efterårsferien inviterer Kronborg til ridderturnering og renæssancemarked – så er der nogen i familien der kunne lade sig lokke af riddere i tunge rustninger, spændende markedsstande, gøgl og musik – ja, så er det Kronborg man skal besøg i efterårsferien. Der er mange forskellige aktiviteter for børnene – bl.a. bueskydning, soldaterskole og keramik – ligesom det er muligt at blive klædt ud som både soldat og adelsfrøken.

Der er åbent søndag d. 11/10 – lørdag d. 17/10, alle dage fra 10-17. Det koster 125 kr pr person over 5 år, eller man kan få en familiebillet til 5 personer for 450 kr.

Læs mere om aktiviteterne her.

Gå i biografen

Der er nu intet så hyggeligt som at sidde i biografens mørke og gnaske popcorn og slik, mens man opslugt følger filmen på det store lærred. Hvis vi skulle i biografen i efterårsferien ville jeg vælge en af disse tre film (eller måske dem alle…)

  1. Inderst Inde (Selvom vi har set den én gang kan den sagtens tåle en gentagelse) (tilladt over 7 år)
  2. Hotel Transylvania 2 (tilladt for alle)
  3. Det store nøddekup (tilladt over 7 år)

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.